donderdag 6 juni 2019

Onderdompeling in Siena

Siena bestaat uit zeventien wijken, contradas. Op 2 juli en 16 augustus is er een legendarische paardenrace op Il Campo, het halfronde plein voor het stadhuis. Daarin strijden de verschillende wijken voor de eer. Onze gids brengt ons voor de start van de rondleiding naar de kerk en het museum van zijn wijk met de eenhoorn als symbool. Het is voor ons een goede inleiding in geschiedenis en tradities. Daarna bezoeken we het stadhuis met het museum Civico. In de eerste zaal zien we fresco's over de eenmaking van Italiƫ. Andere zalen gaan terug naar de 12de tot 15de eeuwse geschiedenis.
Het volgende bezoek is aan het Piazza Duomo met daarop de schitterende kathedraal en het Museum Santa Maria della Scala. Tot de jaren tachtig van vorige eeuw was dit het hospitaal van Siena. Nu is het een groot museum.
De gevel van de kathedraal is uniek. Het een gotisch gebouw met vele renaissance elementen. De gevels zijn in wit en zwart marmer. Binnenin overvalt de rijke versiering. De hoogtepunten zijn de marmeren vloer met schitterende tekeningen en de bibliotheek met fresco's van Raphael. Veel mooier kan het nauwelijks. 



De namiddag vullen we verder met het bezoek aan twee andere kerken, een terrasje, kuieren en ht beklimmen van de 504 trappen van de toren van het stadhuis. Onze gids gaf ons de tip om tegen half zes naar het lyceum voor muziek te gaan. Er is een gratis concert ter afsluiting van het academiejaar. Zo besluiten we een culturele dag op de tonen van het Dante voor pianoforte en orkest van Mozart.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten